Enighet i lønnsoppgjøret for sykepleierne ved sykehusene

Norsk Sykepleierforbund (NSF) og Spekter har kommet til enighet i lønnsoppgjøret i helseforetakene og sykehus med driftsavtaler.

Lill Sverresdatter Larsen, leder for Norsk sykepleierforbund. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Lill Sverresdatter Larsen, leder for Norsk sykepleierforbund. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Oppgjøret har en ramme og en innretning som bidro til løsning mellom partene.

– Dette oppgjøret møter langt på vei de forventningene vi hadde på forhånd, sier NSFs forbundsleder Lill Sverresdatter Larsen.

Etter oppgjøret vil alle NSFs medlemmer ved sykehusene få minst 5 prosent økning i grunnlønnen.

Mange får imidlertid mer som følge av minstelønnsøkning. Når det gjelder ramma for oppgjøret, er den på nivå med det som er avtalt i de andre lønnsoppgjørene til nå. Det er elementer i enighetsprotokollen som gjør at fasiten på den endelige rammen først kommer til neste år, sier Larsen.

Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten er også fornøyd.

– Vi har strukket oss langt for å komme fram til en løsning for å unngå streik og konflikt, men har fått gjennomslag for en profil og innretning på lønnstilleggene som er viktig for arbeidsgivers behov for best mulig drift i sykehusene, sier Bratten.

Sykepleiere med minst ti års erfaring skal fra 1. mai tjene minimum 565.000 kroner. Spesialsykepleiere/jordmødre med minst ti års erfaring vil tjene minimum 650.000 kroner fra 1. oktober.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer