Enighet i lønnsoppgjøret for finansbransjen

Finansforbundet og Finans Norge er kommet til enighet i lønnsoppgjøret for finanssektoren. Rammen for oppgjøret er på 3,7 prosent, det samme som i frontfaget.

Oslo  20130801.Illustrasjon. Penger. Mynter.Foto: Erlend Aas / NTB
Oslo 20130801.Illustrasjon. Penger. Mynter.Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

Partene kom til enighet sent torsdag kveld, opplyser Finansforbundet. Oppgjøret innebærer et generelt tillegg på 13.000 kroner i året.

– Dette er et oppgjør vi totalt sett er fornøyd med. Det går svært godt for norsk finansnæring. De gode resultatene hadde ikke vært mulig å oppnå uten innsatsen til våre medlemmer, sier forbundsleder Vigdis Mathisen.

– Ulike synspunkter knyttet til blant annet profil på det økonomiske oppgjøret gjorde forhandlingene krevende, sier Runa Opdal Kerr, forhandlingsleder og arbeidslivsdirektør i Finans Norge.

Partene er også enige om at flere høytlønnede ansattegrupper skal omfattes av lønnsbestemmelsene i avtalen, samt styrkede bestemmelser i sentralavtalen om kompetanseheving, opplyser Finansforbundet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer