Enige om revidert budsjett på Stortinget

De borgerlige partiene på Stortinget er enige om revidert nasjonalbudsjett.

Etter et knapt timelangt møte mandag ettermiddag kom forhandlerne fra henholdsvis Høyre, Frp, Venstre og KrF ut og fortalte at de var enige om ny revidert budsjettavtale.Regjeringen gir fem milliarder til tiltakspakke


Høyre, Frp, Venstre og KrF er blitt enige om å sette av fem milliarder kroner til en tiltakspakke mot arbeidsledighet på Sørvestlandet.


– Disse milliardene kommer på toppen av en allerede offensiv satsing på samferdsel og kunnskap, sier Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten.


400 millioner skal gå til kommunalt vedlikehold og 100 millioner til jernbanen på Sørlandet.150 millioner til sørvest


Flere kilder opplyser at partene blant annet har blitt enige om et engangstilskudd til kommunalt vedlikehold på Sørlandet og Vestlandet på 150 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.


Dette kommer i tillegg til de 250 millioner kronene som regjeringen opprinnelig foreslo å bruke på kommunalt vedlikehold på Sørlandet og Vestlandet.


Ifølge avisen skal det ha blitt flyttet på opp mot 400 millioner kroner i forhandlingene.Rygge


I tillegg til ekstra midler til sørvestlandet, er det knyttet spenning til om det kommer ekstra midler til Rygge-regionen i Østfold, der opptil 1.000 arbeidsplasser sies å stå i fare dersom Rygge lufthavn legges ned.