Enebolig langt dyrere i Oslo og Bærum enn i resten av landet

En enebolig i Oslo eller Bærum koster nær dobbelt så mye som en enebolig i Lørenskog, som er tredjeplass på pristopplisten.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Medianprisene på selveide frittliggende eneboliger i Oslo og Bærum har vært på henholdsvis 12,5 og 11,3 millioner kroner de siste to årene. Medianprisen i Lørenskog, som er nummer tre på lista, var 7,8 millioner kroner, skriver SSB.

For nybygde frittliggende eneboliger er det Bærum som topper lista de siste to årene med en medianpris på 15,8 millioner kroner. Her er Oslo nummer to på lista med 13,7 millioner kroner.

De billigste frittliggende eneboligene finner man i Vardø i Troms og Finnmark og Røyrvik i Trøndelag. Medianprisen i disse kommunene var henholdsvis 550.000 og 600.000 kroner.

Det er imidlertid blokkleiligheter som utgjorde størstedelen av boligsalget de siste par årene, med 53 prosent. Også her er medianprisene høyest i Bærum og Oslo, men forskjellene er på langt nær like store.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer