Endringer i innreiserestriksjoner og karantenekrav

Flere regioner i Sverige og Finland blir oransje på regjeringens smittekart. Det samme blir feriedestinasjonen Kroatia. Det betyr innreisekarantene fra mandag.

Publisert

Norrbotten blir rød, mens Östergötland, Värmland og Västra Götaland blir oransje. Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra oransje til å bli røde.

Nordjylland i Danmark blir også på rødt nivå. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark.

I Finland går Norra Savolax, Norra Österbotten, Satakunta, Södra Karelens, Södra Savolax og Åland fra grønne til oransje.

I tillegg går det populære ferielandet Kroatia fra grønt til oransje. Det samme gjør Litauen og Vatikanstaten. Monaco går fra rød til mørkerød og får krav om karantenehotell.

Smittesituasjonen har også bedret seg enkelte steder, men FHI vurderer ikke lettelser i innreiserestriksjonene i partallsuker.

Fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene, er unntatt fra karantenekravet. Beskyttede som har fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker siden og barn under 18 år, må i innreisekarantene, men kan avslutte karantenen dersom de tester negativt tidligst tre døgn etter ankomst.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer