Endrer reglene for fusk

Reglene for fusk endres i et nytt lovforslag fra regjeringen. Studenter kan bruke om igjen det de har skrevet før, dersom materialet ikke er publisert.

Regjeringen myker opp reglene for såkalt «selvplagiat» og vil la studentene gjenbruke mer av eget arbeid. Forutsetningen er at tekstene ikke har vært publisert eller ikke har gitt uttelling, ifølge Kunnskapsdepartementet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Regjeringen myker opp reglene for såkalt «selvplagiat» og vil la studentene gjenbruke mer av eget arbeid. Forutsetningen er at tekstene ikke har vært publisert eller ikke har gitt uttelling, ifølge Kunnskapsdepartementet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Fusk er fremdeles ikke lov, og det er viktig med gode og tydelige regler og veiledning om dette ved universitetene og høyskolene. Hva som kan regnes som fusk vil også stadig kunne endre seg med ny teknologi. Det er derfor viktig at sektoren i større grad enn i dag samarbeider om å utvikle felles forståelse og praksis, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i en pressemelding.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer