Endrer corona-status:
- Dette er en merkedag

Covid-19 er fjernet fra listen over allmennfarlige smittsomme sykdommer, og koronaforskriften blir nå opphevet.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Dette er en merkedag. Vi støtter anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om at covid-19 ikke lenger oppfyller smittevernlovens kriterier for å klassifiseres som en allmennfarlig smittsom sykdom. Dette er en normalisering slik regjeringens strategi og beredskapsplan legger opp til, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) i en pressemelding fra hennes departement.

Den såkalte koronaforskriften, som ble vedtatt 27. mars 2020, blir nå opphevet. Forskriften regulerte detaljert de ulike smitteverntiltakene som ble tilpasset gjennom pandemien.

Covid-19 havner nå i samme kategori som influensa og RS-virus i den forstand at pasienter nå må betale egenandel ved legekonsultasjon for viruset, og at retten til gratis selvtester og behandling faller bort. Legemiddelet Paxlovid vil imidlertid være gratis fram til 1. april 2025.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer