Italia:

Endelig kan de ta på hverandre på sykehuset

Coronavaksineringen går tregt i Italia. Men på et sykehjem i Bergamo har snart alle fått sine stikk, og et ektepar får endelig lov til å ha litt fysisk kontakt.

Palmiro Tami (82) trilles av sykehjemsdirektør Maria Giulia Madaschi. Ved siden av, i grønt beskyttelsesutstyr, går hans kone Franca Persico. Foto: Luca Bruno / AP / NTB
Palmiro Tami (82) trilles av sykehjemsdirektør Maria Giulia Madaschi. Ved siden av, i grønt beskyttelsesutstyr, går hans kone Franca Persico. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jeg kan se et lite lys, sier sykehjemsdirektør Maria Giulia Madaschi.

Hun har ansvar for sykehjemmet Martino Zanchi-stiftelsen i Lombardia-regionen i Nord-Italia, som i fjor var episenter for koronapandemien i Europa. Nå er sykehjemmet godt i gang med vaksineringen, og i begynnelsen av april skal alle de 94 beboerne være vaksinert.

Blant dem som fikk den andre og siste dosen i forrige uke, er Palmiro «Mario» Tami (82). Samme dag kunne han glede seg over å kunne ta sin kone i hånden for første gang siden august i fjor.

– Franca, er det deg? utbryter 82-åringen når han kikker gjennom vinduet og oppdager to kjente blå øyne bak en ansiktsmaske på en skikkelse kledd i grønn sykehuskappe og netting over håret.

Franca Persico (77) og Tami har vært gift i 58 år. Nå får hun komme på det første besøket siden ektemannen fylte år i februar.

Klemming i plasttunnel

Persico har med seg en rose til ektemannen, mens Tami leter fram en liten pyntegjenstand til sin kone.

– Jeg vant den på bingo, forteller han fornøyd.

På grunn av det høye smittetrykket og den nye nedstengingen i Lombardia har det gått en måned siden de sist så hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer