Enda flere uopptalte stemmer oppdaget i Georgia

Nok et fylke i delstaten Georgia har funnet en mengde stemmer som ikke har blitt regnet med i valgresultatet.

Alle stemmer i Georgias 159 fylker telles for nytt for hånd. To steder har det dukket opp til sammen over 5.000 stemmer som ikke var regnet med fra før. Her lagres stemmesedler i Marietta i Cobb County. Foto: Mike Stewart / AP / NTB
Alle stemmer i Georgias 159 fylker telles for nytt for hånd. To steder har det dukket opp til sammen over 5.000 stemmer som ikke var regnet med fra før. Her lagres stemmesedler i Marietta i Cobb County. Foto: Mike Stewart / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var innholdet på et minnekort i Fayette County, like sør for Atlanta, som ikke var lastet opp. Minnekortet ble funnet i forbindelse med at delstatens 159 fylker teller stemmene på nytt for hånd.

Tirsdag ble over 2.500 nye stemmesedler oppdaget i Floyd County. Minnekortet i Fayette inneholdt 2.755 stemmer. Det er likevel ikke nok til endre delstatens resultat i presidentvalget.

En opptelling viser at 1.577 av stemmene gikk til president Donald Trump, mens påtroppende president Joe Biden fikk 1.128 stemmer, og de resterende 43 gikk til andre.

Biden ledet før nytellingen med 14.000 stemmer over Trump i Georgia, og etter at de nyoppdagede stemmene fra Floyd County og Fayette County er regnet med, vil marginen være om lag 13.000 stemmer i Bidens favør.

Delstatens fylker har til klokken 6 norsk tid til å fullføre opptellingen for hånd. Resultatet skal deretter godkjennes av delstatsmyndighetene. Dersom seiersmarginen fortsatt er mindre enn 0,5 prosent, kan den tapende part kreve enda en omtelling. Det blir i så fall gjort ved bruk av skannere og betales av delstaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer