En tredel av coronasmittede barn i Oslo smittet i barnehage eller skole

33 prosent av barn og unge under 20 år som ble registrert smittet i Oslo i forrige uke, ble smittet i barnehagen eller på skolen.

Oslo 20210304. 
Det er påvist tilfeller av mutert virus på nesten samtlige trinn på Vestli skole i Oslo. Hundrevis av elever og nesten alle lærerne sendes i karantene.
Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo 20210304. Det er påvist tilfeller av mutert virus på nesten samtlige trinn på Vestli skole i Oslo. Hundrevis av elever og nesten alle lærerne sendes i karantene. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Det kommer fram Oslo kommunes ukerapport for uke 10.

I forrige uke ble det registrert 1.960 smittetilfeller i hovedstaden. Det er det høyeste antallet som har vært registrert på én uke gjennom pandemien. Smitten i alle aldersgrupper økte.

790 av de smittede er registrert som smittet i husstanden, 308 har ukjent smittested, mens 208 er registrert smittet i barnehagen eller på skolen.

194 av disse er i alderen 0–19 år og utgjør 33 prosent av de smittede i aldersgruppen, som er en økning fra 16 prosent i uke 9.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer