Klimaforandringene:

- En større utfordring for menneskeheten enn corona­viruset

Røde Kors om klimakrisen.

Dette er sikten fra den internasjonale romstasjonen etter skogbrannene i Canada i 2016. Legg merke til den massive røyken. Foto: Jeff Williams, astronaut i NASA/Reuters.
Dette er sikten fra den internasjonale romstasjonen etter skogbrannene i Canada i 2016. Legg merke til den massive røyken. Foto: Jeff Williams, astronaut i NASA/Reuters. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har vist at verden om nødvendig, raskt kan gjøre massive omstillinger, mener Røde Kors, som etterlyser samme innsatsvilje i klimakrisen.

– Covid-19 har demonstrert at menneskeheten har evne til å se og håndtere en global krise, understreker Røde Kors i sin årlige «World Disaster Report» tirsdag.

– Man fant de nødvendige midlene, selv om de ikke umiddelbart framsto tilgjengelige, og tok enestående og raske grep for å respondere på krisen, heter det.

Har råd til tilpassing

Rapporten understreker også at prislappen for å håndtere klimakrisen er langt mindre enn hva verden så langt har brukt på coronapandemien.

Rapporten anslår at verden må punge ut med rundt 500 milliarder kroner for å tilpasse seg og begrense de negative konsekvensene av klimaforandringene.

Så langt har coronapandemien kostet verden rundt 200 ganger dette beløpet, ifølge rapporten. Og Helsedirektoratet anslo i en mai-rapport at bare for Norge vil coronakrisen koste rundt 184 milliarder kroner, dersom regjeringen velger en strategi der smittespredningen slås ned til en vaksine er på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer