NOAH:

- En stadig verre utryddingspolitikk overfor de kritisk truede ulvene

Dyrerettighetsorganisasjonen Noah protesterer mot utvidelsen av ulvejakten og møtte tirsdag miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH og leder Siri Martinsen møter tirsdag morgen miljøminister Espen Barth Eide for å protestere mot utvidelsen av ulvejakten. Foto: Heiko Junge / NTB
Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH og leder Siri Martinsen møter tirsdag morgen miljøminister Espen Barth Eide for å protestere mot utvidelsen av ulvejakten. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Møtet fant sted utenfor Klima- og miljødepartementet klokka 8.45. Med seg hadde Noah over 80 historier fra mennesker som bor i ulveområdene, og som ønsker at ulven skal få sterkere vern.

– De siste årene har vi sett en stadig verre utryddingspolitikk overfor de kritisk truede ulvene. I år har regjeringen presset gjennom tidenes mest omfattende nedslakting av ulvefamilier inne i ulvesonen der ulvene skulle hatt sterkt vern. Regjeringen har nå også bestemt at ulvejakten skal fortsette inn i yngletiden, sier veterinær og leder Siri Martinsen i Noah.

15. februar ble det kjent at regjeringen gikk inn for å forlenge lisensfellingsperioden for ulv innenfor ulvesonen til 1. mars. Lisensfellingen innenfor ulvesonen skulle opprinnelig ha vart fra 1. januar til og med tirsdag 15. februar.

– Målet vårt var å fortelle Barth Eide at mange er fortvilet over jakten, samt at den bryter med viktige dyrevelferdsprinsipper. Store deler av folk i ulvesonen er ikke for jakten, sier Martinsen til NTB.

Hun sier videre at vitnesbyrdene blant annet handlet om hvordan de som bor i ulvesonen, opplever det å bo i nærheten av ulv på en positiv måte.

– Ulveforvaltning vekker sterke følelser hos mange mennesker, og det er en demokratisk rettighet å gi uttrykk for ulike syn på dette. Jeg skal lese historiene som ble overlevert fra Noah i dag, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide til NTB.

Videre sier han at å gjennomføre uttak etter 15. februar i utgangspunktet ikke er en ønsket situasjon.

– Vi kom til at det var nødvendig å gjøre et unntak i dette tilfellet for å ivareta de hensyn som lå til grunn for departementets lisensfellingsvedtak. Vi har imidlertid ikke utvidet lisensfellingsperioden, men gitt dette som et særlig oppdrag til Statens naturoppsyn, sier Barth Eide.

(©NTB)

Mer om