– En så ekstrem holdning har vi ikke har sett før

Joe Biden fikk stemmene han trengte fra valgdelegatene. Nå ber han Trump godta nederlaget.

Påtroppende president, Joe Biden. (Foto: Reuters/NTB scanpix)
Påtroppende president, Joe Biden. (Foto: Reuters/NTB scanpix) Vis mer
Publisert
  • Da valgdelegatene fra Calfornia sent i går kveld hadde avlagt sine stemmer, ble det klart at Joe Biden har sikret seg de 270 valgdelegatene som trengs for å vinne presidentvalget.
  • I en tale kort tid etter stemmegivningen, kom Joe Biden med det som til nå er den klareste kritikken mot Trump. Den påtroppende presidenten mener den sittende presidenten trosser grunnloven og «folks vilje» ved å ikke godkjenne nederlaget. - En så ekstrem holdning har vi ikke sett før, sa Biden ifølge NTB.
  • Noen få sentrale republikanske folkevalgte erkjenner nå at president Donald Trump har tapt valget, skriver Dagbladet. Lindsey Graham, som har vært en lojal støttespiller for Trump, er blant dem.
  • Russlands president Vladimir Putin gratulerer Joe Biden med valgseieren, melder den russiske statskanalen RIA Novosti. - For min del er jeg klar for samarbeid og kontakt med deg, sier Putin ifølge VG.
  • Neste steg i prosessen med å formelt utpeke USAs neste president finner sted 6. januar. Da møtes Kongressen for å telle over valgdelegatenes stemmer. VG skriver at Texas-senatorJohn Cornyn ber republikanske partifeller unngå å utfordre resultatet: – Det tror jeg vil være en stygg feil, sier Cornyn.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer