En rekke land kan bli grønne for nordmenn

Frankrike, Italia, Hellas, Danmark og Tyskland er nå blant de grønne områdene på smittekartet fra Det europeiske smittevernbyrået ECDC.

Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 5. juli følger Norge EUs terskel for innreisekarantene. Folkehelseinstituttet oppdaterer sitt smittekart fredag. De gjør sin egen vurdering av de europeiske smittetallene, og det er dermed ikke gitt at deres kart samsvarer med ECDCs.

Landene som er tilnærmet helt grønne på ECDC-kartet, er Island, Finland, Danmark, Estland, Lituaen, Polen, Tyskland, Frankrike, Italia, Malta, Kroatia, Slovenia, Østerrike, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn, Romania, Bulgaria og Hellas.

Østlendingene kan også glede seg over Västra Götalands län i Sverige har blitt grønt. Dermed ligger det an til handling i Svinesund og Strömstad også for dem som ikke er fullvaksinert.

De nye tersklene gjør at man slipper innreisekarantene når man kommer hjem fra land i EØS/Schengen og Storbritannia med færre enn 50 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Mindre enn 4 prosent av alle koronatestene må også være negative.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer