En person skutt og drept i demonstrasjoner i Portland i USA

En person ble skutt og drept da tilhengere av president Donald Trump og motstandere støtte sammen i Portland i Oregon, ifølge myndighetene.

Politiet i Portland holder vakt i sentrum av Portland lørdag. Foto: Paula Bronstein / AP 7 NTB scanpix
Politiet i Portland holder vakt i sentrum av Portland lørdag. Foto: Paula Bronstein / AP 7 NTB scanpix Vis mer
Publisert

En frilansjournalist fra AP hørte tre skudd og så deretter at det ble utført livreddende førstehjelp på offeret, som skal være en hvit mann.

Drapet skjedde sent lørdag kveld samtidig som en kolonne med 600 biler tilhørende Trump-tilhengere støtte sammen med Black Lives Matter-demonstranter, opplyser politiet.

Det er ikke klart om drapet har sammenheng med de voldelige sammenstøtene mellom de to grupperingene, som skjedde i sentrum av Portland.

– Betjenter fra politiet i Portland hørte skudd bli avfyrt i området Southeast 3rd Avenue og Southwest Alder Street. De rykket ut og fant et offer med skuddskader i brystet. Ambulansepersonell slo fast at personen var død, opplyser politiet i en uttalelse.

Hærverk og vold

Portland, som ligger nordvest i USA, har opplevd omfattende protester siden drapet på afroamerikanske George Floyd i Minneapolis for over tre måneder siden. Mange av dem har utartet i hærverk og vold, og politiet har pågrepet hundrevis av mennesker. Lørdag ba myndighetene innbyggerne om å unngå sentrum.

I sin tale på det republikanske landsmøtet torsdag sa president Donald Trump at Portland er en liberal og voldsherjet by og at han vil sørge for at det igjen blir ro og orden igjen i USA hvis han blir gjenvalgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer