Flammene sto opp gjennom taket under brannen på Notodden i Telemark. Foto: Politiet / NTB scanpix
Flammene sto opp gjennom taket under brannen på Notodden i Telemark. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer

Dødsbrann i Notodden

En person funnet omkommet etter brann på Notodden i helgen

En person ble mandag funnet død etter en brann på Notodden i Telemark lørdag kveld. En polsk kvinne i 50-årene var savnet etter brannen.

Publisert

Etterforskere, krimteknikere og hunder har gjennomsøkt brannåstedet, og avdøde ble funnet ved 16-tiden mandag, opplyser politiet i Telemark.

Avdøde vil bli obdusert ved Rettsmedisinsk institutt. Kvinnens pårørende er informert om funnet.

En polsk mann i 50-årene er innlagt på sykehus med alvorlige brannskader etter brannen. Meldingen om brannen i leiligheten i flermannsboligen kom klokken 20.34 lørdag kveld.

Den brannskadde mannen fortalte mannskapene som kom til stedet, at det befant seg en kvinne i leiligheten. Han hadde selv vært inne for å lete etter henne. På bakgrunn av opplysningene antar politiet at en kvinne er savnet i brannruinene, men dette er ikke bekreftet.

– Det var en del språkproblemer siden mannen snakket dårlig engelsk. Han ligger nå i kunstig koma på Haukeland universitetssjukehus, og vi har derfor ikke fått avhørt ham, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Verken mannen eller kvinnen er registrert på adressen, ifølge politiet. Ingen andre ble skadd i brannen.

– Vi har fått opplysninger om at brannen skal ha startet ved et uhell med en lyskilde. Vi skal avhøre den skadde mannen på Haukeland universitetssykehus i løpet av mandag, sier jourhavende jurist hos politiet, Vegard Lauvdahl, til NRK.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.