En milliard kroner ekstra til arbeidsledige og permitterte – vil senke kravene for dagpenger

Krisepakken fra regjeringen inneholder en milliard kroner ekstra for å hjelpe arbeidsledige, permitterte og Nav.

Torbjørn Røe Isaksen (H) foreslår å bevilge en ekstra milliard til arbeidsmarkedstiltak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Torbjørn Røe Isaksen (H) foreslår å bevilge en ekstra milliard til arbeidsmarkedstiltak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

– Arbeidsledigheten er fortsatt svært høy, og vi må gjøre alt vi kan for å unngå at koronakrisen ender i en varig ledighetskrise. Derfor kommer vi nå med kraftfulle tiltak for å hjelpe flere tilbake i jobb. Med denne pakken ruster vi oss for tiden etter krisen, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

100 millioner kroner skal gå til tettere oppfølging av ledige og permitterte, særlig dem som har vært uten jobb lenge. 200 millioner går til tiltaksplasser, 140 millioner til den såkalte ungdomsinnsatsen, og 284,5 millioner til kompetanseheving. I tillegg skal Nav få 320 millioner kroner til å ruste opp apparatet sitt.

I tillegg foreslår regjeringen at man skal midlertidig senke kravet for å få dagpenger. Nå skal folk som kun er permittert 40 prosent, kunne søke om dagpenger, skriver Arbeids- og sosialdepartementet i en pressemelding.

Disse reglene gjaldt gjennom store deler av 2020, men ble avviklet i november grunnet en bedring i arbeidsmarkedet. Nå skal de gjeninnføres ut juni.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer