En lovendring i Russland skal gjøre dette enklere

Underhuset i den russiske nasjonalforsamlingen har vedtatt en lovendring som vil gjøre det lettere å mobilisere menn til militærtjeneste.

Statsdumaen i Russland har nå gjort det lettere det lettere å mobilisere menn til militærtjeneste. Foto: AP / NTB
Statsdumaen i Russland har nå gjort det lettere det lettere å mobilisere menn til militærtjeneste. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Endringen innebærer at systemet for mobilisering blir elektronisk, noe som skal gjøre det mer effektivt. Statsdumaen ga sin tilslutning til lovendringen i to separate avstemminger.

Endringen kommer som følge av russiske myndigheters ønske om å forbedre et system de har brukt til å øke antallet militære styrker i Ukraina, selv om myndighetene sier det foreløpig ikke er planer om en ny mobiliseringsrunde.

Ifølge Russland ble litt over 300.000 menn mobilisert til det de kaller en militær spesialoperasjon i Ukraina, men de forsøker nå å rekruttere frivillige gjennom reklamekampanjer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer