Sommerværet

En fuktig helg i vente i sør

Det blir en grå, regnfull helg over store deler av Sør-Norge de neste dagene. Men trøsten er nær, for neste uke kan bli sommerens varmeste.

Det er ventet 50 mm nedbør i Sør-Norge i helgen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Det er ventet 50 mm nedbør i Sør-Norge i helgen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare å finne fram regnponchoen. For det kommer inn et nytt regnområde til den sørlige delen av landet i helgen. Det er ventet hele 50 mm nedbør.

– Det blir ganske vått, sier vakthavende meteorolog Magnus Ovhed i Meteorologisk institutt til NTB.

De største nedbørsmengdene er det Sørlandet som får, men mye av det fuktige været brer seg langsomt nordover til Oslo-området og et godt stykke opp på Vestlandet i løpet lørdag kveld og natt til søndag.

I løpet av mandagen forsvinner det våte været lenger nord, og varmluften stiger inn igjen.

– Østlandet ligger lengst fra lavtrykket og kan få en rimelig varm uke. Her kan bli både 25 og 30 varmegrader utover uken. Det kan bli varmere enn vi har hatt det så langt i sommer, sier meteorologen.

Solskinn i nord

Men fram til det er det Nord-Norge som får det varmeste været. Her blir det høye temperaturer, opp mot 25 grader flere steder. Det er spesielt Finnmark som gjennom helgen får de høyeste temperaturene.

Men langs hele kysten av Nordland og Troms er det fare for havtåke de neste dagene.

– Havtåken gjør at det kan gå fra 25 grader og solskinn, til 10 grader og overskyet på ganske få minutter, sier Ovhed.

Kald havluft

Nordland og resten av Midt-Norge får stort sett pent vær, men dette området ligger samtidig litt utrygt til for byger og tordenvær. På mandag åpner himmelen seg her. Da har deler av nedbørsværet fra sør trukket nordover.

Fra Vestlandet og nordover er det derimot en del usikkerhet knyttet til været utover neste uke.

– Det flyter en del lavtrykk langs kysten. Om man er heldig kan det bli 25 grader, men den kjølige havluften vil dominere om lavtrykkene kommer nærme land. Det er ganske varm luft i utgangspunktet, men det kan bli grått, kjølig og en del regn om lavtrykket treffer, sier Ovhed.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer