En død og en savnet etter flystyrt i Sverige

Et tomotors sjøfly har styrtet i innsjøen Siljan i Dalarna i Sverige. En person mistet livet og en annen er savnet etter ulykken.

Politi og redningstjeneste rykket ut til den nordøstlige delen av innsjøen Siljan i Sverige, nær Sollerön, etter at et sjøfly styrtet mandag. En person omkom i ulykken og en annen er savnet. Foto: Joakim Olsson/ TT / NTB
Politi og redningstjeneste rykket ut til den nordøstlige delen av innsjøen Siljan i Sverige, nær Sollerön, etter at et sjøfly styrtet mandag. En person omkom i ulykken og en annen er savnet. Foto: Joakim Olsson/ TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyet av typen Twin Bee hadde to personer om bord, begge tyske statsborgere. En av dem ble funnet i sjøen, men livet sto ikke til å redde. Politiet opplyser at det er snakk om en mann i 60-årene.

En leteaksjon er satt i gang for å finne den andre.

– Vitner så og hørte flyet styrte ned i Siljan. Vi fant drivstoff på overflaten og senere fant vi også en person og noe vrakgods, sier redningsleder Anders Lännholm ved Sjö- och flygräddningscentralen. Meldingen om hendelsen kom rundt klokken 16.15 mandag.

Flyet som styrtet var registrert i USA.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer