NY MENINGSMÅLING:

En av tre bekymret for ny smittebølge

Deltasmitten sprer seg i Europa. En ny meningsmåling viser at en av tre nordmenn er bekymret for en ny oppblussing av coronaviruset i Norge til høsten.

En av fire nordmenn er bekymret for en ny oppblussing av koronasmitte til høsten, ifølge en ny meningsmåling. Foto: Heiko Junge / NTB
En av fire nordmenn er bekymret for en ny oppblussing av koronasmitte til høsten, ifølge en ny meningsmåling. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

En ny undersøkelse som Ipsos har gjort for Dagbladet viser at flere nordmenn er bekymret for en ny smittebølge til høsten.

I undersøkelsen svarer en av tre at de er ganske bekymret, 4 prosent er meget bekymret, men det store flertallet er ikke særlig bekymret. 6 prosent oppgir at de ikke er bekymret i det hele tatt og 56 prosent er lite bekymret.

Det kommer det også fram at kvinner i større grad er bekymret enn menn.

Den siste tiden har deltavarianten av coronaviruset ført til at flere land i Asia, samt Australia, har måtte stenge ned igjen etter smitteoppblomstring.

Folkehelseinstituttet antar deltavarianten vil dominere smittebildet i løpet av sommeren.

De siste ukene derimot har smittetallet vært stabilt, og det har vært langt færre innleggelser og dødsfall enn tidligere i pandemien.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer