En av ti nordmenn har fått coronavaksine

557.045 nordmenn har nå fått første dose av koronavaksinen. Det er 10,3 prosent av befolkningen.

Rolf Rambøl (91) fikk første dose av Pfizer-vaksine mot koronavirus på vaksinesenteret på Rud i Bærum i februar. Foto: Heiko Junge / NTB
Rolf Rambøl (91) fikk første dose av Pfizer-vaksine mot koronavirus på vaksinesenteret på Rud i Bærum i februar. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser de siste tallene fra Folkehelseinstituttets (FHI) vaksinasjonsstatistikk.

Det trengs to vaksinedoser for å bli fullvaksinert, og så langt har 267.795 personer også fått den siste dosen.

Helsemyndighetene har fått kritikk for at vaksineringen går sakte, men det er varslet at tempoet vil ta seg opp med flere leveranser de neste ukene.

Nesten dobbelt så mange kvinner som menn, har fått den første dosen med vaksine. Totalt er det snakk om 363.293 kvinner, og 193.752 menn.

Det er flest vaksinerte i aldersgruppene 75–84 år (205.532), 16–44 år (108.527) og over 85 år (105.334). Helsearbeidere og den eldste delen av befolkningen er prioritert i vaksineringen.

Helsemyndighetenes vurdering har vært at befolkningen ned mot 45 år må vaksineres før gjenåpningen kan starte for fullt, og FHIs mest optimistiske anslag er at dette punktet kan nås rundt pinse. Men da forutsettes det at AstraZeneca-vaksinen tas i bruk igjen fra og med neste uke. En avgjørelse om dette er varslet fredag. Bruken er stanset etter at enkelte vaksinerte har fått alvorlig blodpropp.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer