En av seks vil ikke ta coronavaksine

Mange nordmenn er bekymret over mulige bivirkninger av coronavaksine. En av seks sier nei til å ta den.

Seks av ti av de spurte i en undersøkelse er bekymret for mulige bivirkninger av en coronavaksine. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Seks av ti av de spurte i en undersøkelse er bekymret for mulige bivirkninger av en coronavaksine. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nesten to av tre (63 prosent) sier at de vil ta en vaksine når den kommer, viser undersøkelsen fra Norsk coronamonitor. Samtidig avdekker undersøkelsen betydelig skepsis. 16 prosent svarer nei og 22 prosent vet ikke.

Menn er mer positiv innstilt til vaksinen enn kvinner – henholdsvis 67 og 58 prosent. Blant folk i 30-40-årene svarer under halvparten at de vil si ja til vaksine. Dette er betydelig lavere enn eldre og yngre, hvor rundt sju av ti er positive.

Få tror på vaksine i år

Sverige skal sørge for at Norge får tilgang til den såkalte Oxford-vaksinen som EU har inngått avtale om å kjøpe dersom den blir godkjent.

Bare 15 prosent av de spurte har tro på at vaksinen vil komme i løpet av året. Det er en nedgang på 5 prosentpoeng fra juli. I april trodde nesten annenhver nordmann at vaksinen ville være klar i år.

– Stadig færre tror på en vaksine i år. Folk forstår at det tar tid å lage en vaksine, og at produksjon og distribusjon også krever tid, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Seks av ti frykter bivirkninger

Norsk coronamonitor har spurt 1.400 nordmenn om de vil ta en vaksine når den kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer