EMA: Trygt for gravide å ta coronavaksine

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Studier viser at de to mest brukte coronavaksinene, fra Moderna og Pfizer/Biontech, ikke utgjør noen risiko for gravide, opplyser EUs legemiddelverk EMA.

Flere studier der man har fulgt til sammen 65.000 gravide, viser stadig sterkere bevis for at Pfizer og Modernas vaksiner ikke fører til komplikasjoner for mor eller barn, ifølge EMA.

Vaksinene gir også økt beskyttelse mot sykehusinnleggelse og død som følge av koronavirus, særlig sent i svangerskapet, sier EMA i en uttalelse tirsdag.

– Studien finner ingen tegn på økt risiko for svangerskapskomplikasjoner, aborter, premature fødsler eller andre negative bivirkninger for ufødte barn som følge av mRNA-vaksiner mot covid-19, sier legemiddelverket.

EMA påpeker at graviditeter i seg selv kan knyttes til en større risiko for å bli alvorlig syk med covid-19, særlig i andre og tredje trimester.

– Vordende mødre burde derfor ta vaksine, sier EMA.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer