EMA: Ikke bevis for at coronavaksine forstyrrer menstruasjon

Det lar seg ikke påvise at coronavaksine forstyrrer menstruasjonssyklusen hos kvinner, konkluderer EUs legemiddelbyrå (EMA).

Hundrevis av kvinner har meldt om menstruasjonsforstyrrelser etter å ha fått koronavaksine, men sikkerhetskomiteen i EUs legemiddelbyrå (EMA) har ikke funnet noen årsakssammenheng. Foto: AP / NTB
Hundrevis av kvinner har meldt om menstruasjonsforstyrrelser etter å ha fått koronavaksine, men sikkerhetskomiteen i EUs legemiddelbyrå (EMA) har ikke funnet noen årsakssammenheng. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

EMAs sikkerhetskomité (PRAC) har undersøkt hundrevis av rapporter fra kvinner som har meldt fra om ulike former for menstruasjonsforstyrrelser etter å ha fått koronavaksine.

Konklusjonen er at det hittil ikke foreligger beviser for at det er vaksinen som forårsaker disse forstyrrelsene, skriver det svenske tidsskriftet Läkemedelsvärlden.

PRAC påpeker at menstruasjonsforstyrrelser er vanlig og at det ofte forekommer uten noen medisinsk bakenforliggende årsak.

Vanlige årsaker er ofte stress og tretthet, men også sykdomstilstander som endometriose, ifølge PRAC.

EMAs sikkerhetskomité skal imidlertid undersøke muligheten for en årsakssammenheng videre og har bedt samtlige EU-godkjente vaksineprodusenter om å bidra med ytterligere data.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer