EMA: Fortsatt uavklart om AstraZeneca-vaksinen kan kobles til blodpropp

EUs legemiddeltilsyn (EMA) har ikke kunnet bevise noen årsakssammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og blodpropp, men avviser ikke at det er en kobling.

EMA har ikke funnet en årsakssammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og blodpropp, men utelukker det ikke. Foto: AP / NTB
EMA har ikke funnet en årsakssammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og blodpropp, men utelukker det ikke. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Så langt har gjennomgangen ikke identifisert noen spesifikke risikofaktorer, som alder, kjønn eller medisinsk historikk, med blodpropp, opplyser EMA i en kunngjøring etter et møte i tilsynets sikkerhetskomité (PRAC) onsdag.

– En årsakssammenheng med vaksinen er ikke bevist, men er mulig og skal analyseres videre, understreker de.

Flere land, deriblant Norge, har satt bruken av AstraZeneca på pause mens det utredes om vaksinen har sammenheng med en sjelden form for blodpropp og lavt antall blodplater.

Tirsdag ble det kjent at det er registrert 31 tilfeller av blodpropp og ni dødsfall blant vaksinerte i Tyskland. Det sjeldne sykdomsforløpet beskrives som likt det som er sett i flere tilfeller i Norge, der forskere ved Rikshospitalet har konkludert med at det trolig skyldes vaksinen.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer