EM-semifinale - Norge må ha poeng mot Sverige

Spania sikret seg semifinale i håndball-EM med 28-27 over Polen. Norge og Sverige spiller om den andre plassen fra gruppen senere i kveld.

Her fra en tidligere kamp i EM: Sander Andreassen Øverjordet i aksjon under EM-kvalifiseringskampen i håndball for menn mellom Norge og Italia i Valmiera. Foto: Toms Kalnins / NTB
Her fra en tidligere kamp i EM: Sander Andreassen Øverjordet i aksjon under EM-kvalifiseringskampen i håndball for menn mellom Norge og Italia i Valmiera. Foto: Toms Kalnins / NTB Vis mer
Publisert

De spanske tittelforsvarerne imponerte ikke mot polakkene, men klarte å få resultatet de siktet mot. Det holdt på å gå galt.

Spanias keeper Rodrigo Rodal Corrales reddet to 100-prosentsjanser i sluttminuttet. Spania har hittil i EM ikke vist samme kvalitet som i VM og OL i fjor.

Spanias trener Jordi Ribera under håndball-EM. Foto: Annika Byrde / NTB
Spanias trener Jordi Ribera under håndball-EM. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

For Norge er forutsetningene slik før kampen mot Sverige (starter 20.30):

Seier gir førsteplass i puljen på innbyrdes oppgjør mot Spania.

Uavgjort betyr 2.-plass bak Spania fordi det norske laget har bedre målforskjell enn svenskene.

Tap gjør at Norge ikke får spille semifinale, men i stedet en kamp om 5.-plassen i Budapest fredag.

Den andre puljen i hovedgruppen avsluttes onsdag. Der er Danmark allerede klar for semifinale, mens Frankrike og Island gjør opp om den ledige plassen.

(©NTB)

SMERTEFULLT: De norske håndballgutta er kanskje tøff på banen, men sammenligner likevel balleslag med fødsel. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer