EM-semifinale - Norge må ha poeng mot Sverige

Spania sikret seg semifinale i håndball-EM med 28-27 over Polen. Norge og Sverige spiller om den andre plassen fra gruppen senere i kveld.

Her fra en tidligere kamp i EM: Sander Andreassen Øverjordet i aksjon under EM-kvalifiseringskampen i håndball for menn mellom Norge og Italia i Valmiera. Foto: Toms Kalnins / NTB
Her fra en tidligere kamp i EM: Sander Andreassen Øverjordet i aksjon under EM-kvalifiseringskampen i håndball for menn mellom Norge og Italia i Valmiera. Foto: Toms Kalnins / NTB Vis mer
Publisert

De spanske tittelforsvarerne imponerte ikke mot polakkene, men klarte å få resultatet de siktet mot. Det holdt på å gå galt.

Spanias keeper Rodrigo Rodal Corrales reddet to 100-prosentsjanser i sluttminuttet. Spania har hittil i EM ikke vist samme kvalitet som i VM og OL i fjor.

Spanias trener Jordi Ribera under håndball-EM. Foto: Annika Byrde / NTB
Spanias trener Jordi Ribera under håndball-EM. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

For Norge er forutsetningene slik før kampen mot Sverige (starter 20.30):

Seier gir førsteplass i puljen på innbyrdes oppgjør mot Spania.

Uavgjort betyr 2.-plass bak Spania fordi det norske laget har bedre målforskjell enn svenskene.

Tap gjør at Norge ikke får spille semifinale, men i stedet en kamp om 5.-plassen i Budapest fredag.

Den andre puljen i hovedgruppen avsluttes onsdag. Der er Danmark allerede klar for semifinale, mens Frankrike og Island gjør opp om den ledige plassen.

(©NTB)

SMERTEFULLT: De norske håndballgutta er kanskje tøff på banen, men sammenligner likevel balleslag med fødsel. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer