Elvestuen krever utvidet gransking av politiet

Politiets rolle som helhet må granskes, mener Venstres Ola Elvestuen etter avsløringer om at politidirektøren fikk se deler av rusreformen før regjeringen.

Ola Elvestuen (V) taler til Stortinget onsdag i forbindelse med at regjeringen legger frem planen om gjenåpning av samfunnet etter koronapandemien.Foto: Torstein Bøe / NTB
Ola Elvestuen (V) taler til Stortinget onsdag i forbindelse med at regjeringen legger frem planen om gjenåpning av samfunnet etter koronapandemien.Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

– Vi var mange som ble overrasket da Politidirektoratet forhåndskonkluderte om rusreformen tre dager før den ble fremlagt, sier Elvestuen i en kommentar til NTB.

NRK har avslørt at politidirektør Benedicte Bjørnland fikk lese deler av rapporten om ny rusreform ti dager før den ble offentliggjort 19. desember 2019.

Rusreformutvalget gikk inn for avkriminalisering av mindre brukerdoser narkotika, med unntak av utvalgsmedlem Rune Solberg Swahn. Han tok dissens og ga den delen av rapporten som omhandlet dette til Bjørnland 9. desember 2019.

Som følge av avsløringene krever Elvestuen en utvidet gransking av politiet.

– Dette blir stadig verre og viser med all tydelighet at det er politiets rolle som helhet som nå må granskes, ikke bare samrøret med Norsk Narkotikapolitiforening, sier han.

Fra før av skal politiets forhold til Norsk Narkotikapolitiforening granskes, og Bjørnland har bedt Justisdepartementet om å nedsette et utvalg.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer