Elsparkesykkelaktør innfører nye regler

Elsparkesykkelaktøren Bolt ønsker å utestenge alle brukere som ikke parkerer på en forsvarlig måte. De vil også hindre mindreårige i å bruke sparkesyklene.

Foto: NTB.
Foto: NTB. Vis mer
Publisert

– Vi må få ned skadestatistikken og skape et ryddigere bybilde. Vi mener løsningen ligger i teknologien, sier Norgessjef Jose Rei i Bolt.

I dag må alle som benytter en Bolt-elsparkesykkel sende inn bilde av den parkerte elsparkesykkelen etter endt tur. Bildene skal nå brukes for å hindre uforsvarlig parkerte elsparkesykler. Hvis en elsparkesykkel står feilparkert, vil brukeren få en advarsel. Gjentas hendelsen vil brukeren bli blokkert fra tjenesten i én dag.

– Hvis en bruker fortsetter å parkere uforsvarlig, vil de risikere å bli utestengt fra tjenesten vår på livstid, sier Rei.

I tillegg vil Bolt iverksette ID-verifisering i Norge, med oppstart i Bergen. Bolt vil operere med en aldersgrense på 18 år fra og med høsten.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer