Elsa herjer langs Floridas vestkyst

Elsa er igjen nedjustert fra orkan til tropisk storm mens den herjer nordover langs vestkysten av Florida etter å ha passert Tampa.

Det har vært voldsomt uvær på øygruppa Florida Keys da Elsa traff Florida, her fra Key West. Foto: Rob O'Neal / The Key West Citizen via AP / NTB.
Det har vært voldsomt uvær på øygruppa Florida Keys da Elsa traff Florida, her fra Key West. Foto: Rob O'Neal / The Key West Citizen via AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Guvernør Ron DeSantis sier at Elsa ventes å treffe land igjen lengst nord på golfkysten på morgenkvisten lokal tid. Den fortsetter deretter inn i Georgia.

Det er ikke kommet meldinger om skader i Tampa-området som er særlig utsatt for stormflo.

Etter å ha herjet på Cuba feide orkanen forbi sørspissen av Florida og inn i Mexicogolfen. Flyplassen i Tampa innstilte alle kommersielle flygninger fra klokka 17 tirsdag.

Elsa har allerede herjet i Karibia og etterlot seg store materielle skader i flere små øynasjoner i det østlige Karibia, blant dem Barbados.

En person mistet livet i uværet på St. Lucia, og i Den dominikanske republikk døde en 15 år gammel gutt og en 75 år gammel kvinne da de kom under vegger som kollapset.

I Haiti ble det meldt om mange nedblåste trær, og tusener av mennesker ble evakuert langs Cubas sørkyst.

Det var frykt for at orkanen skulle treffe Surfside i Florida der det fortsatt letes etter omkomne etter at en bygning kollapset, men den dreide i stedet mer vestover.

Med Elsa har årets orkansesong startet tidligere enn vanlig. Normalt i de siste 30 årene har den første orkanen kommet midt i august.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer