Elon Musk etterforskes

Det amerikanske finanstilsynet (SEC) skal etterforske Elon Musks oppkjøp av det sosiale mediet Twitter, som nå er omdøpt til X.

Elon Musk fotografert i mars 2022. Foto: Patrick Pleul / AP/ NTB
Elon Musk fotografert i mars 2022. Foto: Patrick Pleul / AP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Elon Musk kjøpte opp Twitter i starten av 2022. Siden har det vært store omveltninger i selskapet, som blant annet har fått nytt navn.

Finanstilsynet opplyser at de vil etterforske Musk for hans offentliggjøring av kjøp av Twitter-aksjer.

Det kommer fram i rettspapirer fra tilsynet torsdag. Tilsynet ber retten beordre Musk til å møte opp for å avgi vitneforklaring. Musk skal ha sagt han ville stille opp, uten at han gjorde det.

– Finanstilsynet har allerede hørt Musks vitnemål flere ganger i denne etterforskningen som er på villspor. Nok er nok, sier Musks advokat Alex Spiro i en uttalelse.

Mandag ble det kjent at en dommer åpnet for å vurdere et søksmål mot Musk om saken. Der blir Musk anklaget for å ha ført aksjonærene i Twitter bak lyset ettersom han ventet for lenge med å offentliggjøre at han hadde investert i selskapet, som han seinere tok kontroll over.

Musk er saksøkt av tidligere aksjonærer som mener han først kom med informasjon om at han hadde kjøpt 5 prosent av aksjene i selskapet, elleve dager etter fristen for å opplyse om det.

Aksjonærene mener de til slutt måtte selge sine aksjer for kunstig lave priser ettersom Musk holdt planene sine skjult. Musks advokater argumenterte da for at deres klient var en av verdens mest opptatte mennesker, og at det bare var en glipp.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer