Elon Musk besøkte Auschwitz

Elon Musk har besøkt den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz, der hundretusener av jøder ble drept av de tyske nazistene under andre verdenskrig.

Tesla- og X-eier Elon Musk ventes å besøke den tidligere utryddelsesleiren Auschwitz denne uka. Foto: Kirsty Wigglesworth / Pool / AP / NTB
Tesla- og X-eier Elon Musk ventes å besøke den tidligere utryddelsesleiren Auschwitz denne uka. Foto: Kirsty Wigglesworth / Pool / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det private besøket i Polen fant sted mandag, skriver nyhetsbyrået AP. Bilder viser Musk ved utryddelsesleiren Auschwitz II, også kjent som Birkenau.

Flere medier hadde i forkant omtalt det planlagte besøket. Musk var også ventet å delta på en konferanse om bekjempelse av antisemittisme, ifølge Jerusalem Post.

I november i fjor ble Musk beskyldt for antisemittisme da han responderte på en melding på meldingstjenesten X, som han selv eier.

Senere har Musk sagt at dette var noe av det dummeste han noen gang har gjort på X, tidligere kjent som Twitter.

Konferansen der Musk skal delta, arrangeres av The European Jewish Association. De har advart om en kraftig økning i jødehat i Europa i kjølvannet av Gaza-krigen.

Musk eier X, og han leder bilprodusenten Tesla og romfartsselskapet SpaceX. Han er verdens rikeste person.

Konsentrasjonsleirene Auschwitz I og II ble bygget av de tyske nazistene under andre verdenskrig. Over en million mennesker ble drept her og i tilknyttede leirer. Flertallet av ofrene var jøder, og i tillegg ble mange polakker, romfolk og sovjetiske krigsfanger drept.