QAnon:

Ellevill konspirasjonsteori får stadig flere tilhengere

Facebook og Twitter bidrar fortsatt til å spre den elleville konspirasjonsteorien kjent som QAnon, som får stadig større oppslutning blant Trump-tilhengere.

Den elleville konspirasjonsteorien QAnon får stadig flere tilhengere i USA, og sosiale medier som Facebook og Twitter bidrar til å spre den. Foto: AP / NTB
Den elleville konspirasjonsteorien QAnon får stadig flere tilhengere i USA, og sosiale medier som Facebook og Twitter bidrar til å spre den. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Konspirasjonsteorien hevder at en rekke ledende demokrater, blant dem tidligere presidenter som Bill Clinton og Barack Obama, sammen med en rekke «venstrevridde» kjendiser og kulturpersonligheter driver satanisk og pervers seksuell utnyttelse av barn, er kannibaler og konspirerer for å styre USA og verden.

USAs tidligere førstedame og utenriksminister Hillary Clinton er en yndet skyteskive for QAnon-menigheten, og det samme er den jødiske filantropen George Soros og Microsoft-grunnlegger Bill Gates.

Trump er redningen

Selv om det kan være vanskelig å fatte at noen virkelig tror på de elleville påstandene som settes fram, som at Angela Merkel er Adolf Hitlers barnebarn og at 5G-teknologien sprer koronavirus, er det stadig flere som slutter opp om konspirasjonsteorien.

Felles for dem alle er at de ser på president Donald Trump som den store redningsmannen, som i all hemmelighet alt har reddet tusenvis av barn fra å havne i klørne på det hemmelige nettverket.

QAnons tilhengere er også overbevist om at Trump om kort tid vil ta et endelig oppgjør med «de ansvarlige» og kaste samtlige i fengsel, inkludert ekteparene Clinton og Obama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer