Elleve FN-medarbeidere drept i luftangrep på Gazastripen

Elleve ansatte ved FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har blitt drept i luftangrep mot Gazastripen siden lørdag, ifølge FN.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har mistet minst ni ansatte i luftangrep på Gazastripen siden lørdag, ifølge FN. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har mistet minst ni ansatte i luftangrep på Gazastripen siden lørdag, ifølge FN. Foto: Fatima Shbair / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det bekrefter en talsperson for FN onsdag kveld. Organisasjonen meldte tidligere på dagen om ni døde, men dette tallet er nå oppjustert til elleve.

Blant de drepte er fem lærere ved skoler drevet av FN og en gynekolog. Noen av dem ble drept mens de var hjemme med familiene sine, sier UNRWA i en uttalelse.

Organisasjonen minner om at sivile prinsipielt må beskyttes i konflikter.

– Vi ber om at kampene tar slutt for å hindre flere sivile dødsfall, sier UNRWA.

Over 1000 personer har blitt drept i israelske luftangrep mot Gazastripen de siste dagene. Israel melder på sin side at mer enn 1200 personer har blitt drept i Hamas' angrep.

UNRWA ble opprettet i 1949 for å ta vare på palestinere som ble flyktninger på grunn av krigen i Palestina i 1948, som endte med opprettelsen av staten Israel.

UNRWAs hovedoppgave er å hjelpe palestinske flyktninger med helsetjenester, skolegang, sosiale tjenester og humanitærhjelp.

Organisasjonen opererer først og fremst inne i palestinske flyktningleirer, men har også kontorer i byer der det oppholder seg mange palestinske flyktninger. UNRWA har totalt 30.000 ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer