Selvmordsangrep i Kabul

Elleve drept i Kabul – USA fordømmer Taliban

Elleve er drept og over hundre såret i et selvmordsangrep og påfølgende skuddveksling i Kabul i Afghanistan. USA fordømmer Taliban.

En ødelagt hvit varebil i området der bomben gikk av. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix
En ødelagt hvit varebil i området der bomben gikk av. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Angrepet varte i ti timer mandag kveld, før samtlige fem antatte medlemmer av Taliban ble drept.

I tillegg til de fem militante, ble seks andre drept, blant dem to politioffiserer, et barn, en sikkerhetsvakt og to forbipasserende.

Blant de sårede er 26 barn som ble truffet av glassbiter etter at bomben gikk av, ifølge regjeringstalsmann Feroz Bashari. Talskvinne for utdanningsdepartementet har senere sagt at hele 51 barn er såret. Taliban sier de står bak angrepet, som fant sted samtidig som Taliban og den afghanske regjeringen holder samtaler i Qatar.

– Dette skamløse angrepet demonstrerer Talibans kalde likegyldighet til deres landsmenn, som flere ganger har vist ønske om å finne en fredelig løsning på konflikten, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Afghanske myndigheter har lenge ønsket å forhandle med opprørerne, men Taliban har nektet å snakke med regjeringen, som de har ansett som løpegutter for USA.

Taliban har tidligere kontrollert store deler av Afghanistan, men ble drevet ut av hovedstaden Kabul av et amerikansk-britisk luftangrep i 2001.

Siden har anslagsvis 110.000 mennesker blitt drept, og rundt 5 millioner afghanere er blitt drevet på flukt i og utenfor eget land. I dag kontrollerer Taliban omtrent halvparten av landet, der USA og NATO fortsatt har stasjonerte soldater.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer