Eliteserien i fotball: Sesongstarten utsatt til første helgen i mai

Det blir ikke påskestart for Eliteserien i fotball. Forbudet mot treningskamper fører til en snau måneds utsettelse.

Seriemester Bodø/Glimt seriestarter hjemme mot Brann, men sesongåpningen blir flyttet fram i tid. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Seriemester Bodø/Glimt seriestarter hjemme mot Brann, men sesongåpningen blir flyttet fram i tid. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert

Eliteseriefotballen skal rulle den første helgen i mai, opplyser Norges Fotballforbund i en pressemelding. Opprinnelig var åpningsrunden satt til 2. påskedag (5. april).

Også 1. divisjon blir satt på vent i fire uker. 6. april var planlagt dato for nivå to. 1.-mai-helgen blir også startskuddet for 2. divisjon samt kvinnenes to øverste divisjoner (Toppserien og 1. divisjon).

– Vi har stor forståelse for at i en krevende situasjon med økende smitte i deler av landet at fotballen må være med å redusere reiseaktivitet. Vi utsetter derfor all seriespill til mai. Dialogen med myndighetene er god, men signalene vi har mottatt går tydelig i en retning om at det er for tidlig å åpne opp, sier NFFs konkurranseavdeling Nils Fisketjønn og fortsetter:

– For å skape forutsigbarhet tar derfor fotballen dette nå til etterretning og utsetter oppstarten. Under rådende omstendigheter kommer opprinnelig oppstart for tidlig.

Uforsvarlig

Det er forbudet mot treningskamper som tvinger fram utsettelsene. Nekten ble innført etter klar anbefaling fra Helsedirektoratet 19. februar.

Allerede noen dager senere ble Toppserien og 1. divisjon for kvinner utsatt. Det ble pekt på at det var både sportslig og medisinsk uforsvarlig å starte opp seriesesongen uten treningskamper i forveien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer