Elev skrev «Free Israel» på tavle. Da smalt det

«Free Palestine» ble det skrevet på en tavle i gangen på en videregående skole i Grenland nylig. Så skrev en annen elev «Free Israel». Da smalt det.

Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gutten som skrev «Free Israel» ble skallet ned, melder Varden. Nå etterforskes saken av politiet.

Den aktuelle tavlen er ment til å brukes for alle elever som ønsker å komme med sine ytringer, ifølge avisen. Etter angrepet mot gutten ble saken anmeldt til politiet av skolen.

Leder for forebyggende seksjon hos politiet, Tor Ragnar Steffensen, sier saken etterforskes, og at de vet hvem de involverte er.

– Men jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse etter en hendelse på en skole. Vi har ikke fått tak i de som er involvert, men vi kjenner identiteten til dem. Så vi etterforsker saken og kommer til å ta folk inn til avhør, sier Steffensen.

En video som skal være fra Kabuls gater har fått mye oppmerksomhet de siste ukene. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Rektoren ved den aktuelle skolen sier det er masse følelser på begge sider.

– Vi godt voksne mennesker greier jo ikke å kommunisere skikkelig på dette området. Når det da er ungdommer på 15–16 år, så kan det fort gå galt av sted rett og slett, sier rektoren.

(©NTB)

Mer om