Elden vurderer å klage Bertheussens ankenekt til Høyesterett

Advokat John Christian Elden sier han vil vurdere å fremme lagmannsrettens beslutning om å nekte Bertheussens skyldanke for Høyesterett.

Forsvarer John Christian Elden før domsavsigelsen i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett i januar. Han sier lagmannsrettens beslutning om å nekte ankebehandling av skyldspørsmålet kan bli anket til Høyesterett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Pool / NTB
Forsvarer John Christian Elden før domsavsigelsen i rettssaken mot Laila Anita Bertheussen i Oslo tingrett i januar. Han sier lagmannsrettens beslutning om å nekte ankebehandling av skyldspørsmålet kan bli anket til Høyesterett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Pool / NTB Vis mer
Publisert

Ankeutvalget i Borgarting lagmannsrett avviste tirsdag å la Laila Anita Bertheussen få prøvet skyldspørsmålet i en ankesak. I januar ble 56-åringen kjent skyldig i trusler mot demokratiet og dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

Lagmannsretten mener at skyldspørsmålet er grundig behandlet i tingretten, og at en anke ikke vil føre fram. Avslaget kan ankes for saksbehandlingsfeil.

– Den kan ankes. Det spørs om ikke også denne må ta seg en tur til Høyesterett, sier Elden til NTB.

I beslutningen åpnes det derimot for at Bertheussen kan få prøvet straffeutmålingen på nytt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer