Elden skal føre sak om vaksinepass for motstandere av nedstengning

Organisasjonen Stop Lockdown har varslet rettslig prøving av vaksinesertifikat. Nå har de fått med seg advokat John Christian Elden for å føre saken.

John Christian Elden er klar til å prøve vaksinepasset rettslig dersom ordningen blir vedtatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
John Christian Elden er klar til å prøve vaksinepasset rettslig dersom ordningen blir vedtatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen har varslet at de ønsker å innføre et vaksinesertifikat der vaksinerte kan få fordeler sammenlignet med dem som ikke tar coronavaksine.

Organisasjonen Stop Lockdown, som er kritisk til de inngripende tiltakene myndighetene har innført under coronapandemien, har varslet en rettslig prøving av sertifikatet. Nå har de fått med seg advokat John Christian Elden til å føre saken for dem.

– Vi har gjort en vurdering for organisasjonen, og vi har kommet til samme konklusjon som jussprofessor Hans Petter Graver om grensene for hva staten kan bestemme over sine borgere for å begrense deres frihet, sier Elden til NTB.

Hans Petter Graver sa i april til Aftenposten at koronapasset krever en egen lov.

– Foreløpig har ikke Stortinget vedtatt noe her, og regjeringen var smarte nok til ikke selv å fatte vedtak. Men hvis det skulle bli vedtatt en vaksinepassordning med rettslige konsekvenser, er vi klare for å prøve det rettslig, sier Elden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer