Waras samboer siktet i trusselsaken

Elden: Siktelsen mot Waras samboer er bygget på indisier

John Christian Elden sier siktelsen mot justisminister Tor Mikkel Waras samboer er bygget på indisier og at hennes forklaring har svekket mistanken mot henne.

Advokat John Christian Elden mener PSTs siktelse er basert på indisier. PST vil ikke kommentere påstanden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Advokat John Christian Elden mener PSTs siktelse er basert på indisier. PST vil ikke kommentere påstanden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

John Christian Elden sier siktelsen mot justisminister Tor Mikkel Waras samboer er bygget på indisier og at hennes forklaring har svekket mistanken mot henne.

– Mistanken mot henne var ifølge PST bygget på indisier og sammensatte omstendigheter, sier advokat John Christian Elden til NTB.

Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen (54) ble torsdag siktet for å ha diktet opp en straffbar handling i forbindelse med en brann i parets bil natt til 10. mars. Hun nekter straffskyld.

Elden mener mistanken mot henne ikke var spesielt stor i utgangspunktet og at den er blitt ytterligere svekket etter at hun har avgitt sin forklaring.

– Hun samarbeider fullt ut og har svart på alt PST har lurt på, og vil gjerne fortsette med det til gjerningsmennene er tatt, sier advokaten.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST vil ikke kommentere Eldens uttalelser overfor NTB.

Føler seg overkjørt

Elden har lørdag snakket med Bertheussen for første gang siden hun ble siktet.

– Hun har det etter forholdene bra, men føler seg overkjørt av mediene, sier han.

Tidligere lørdag ba Elden om at familiens behov for privatliv blir respektert av mediene.

– Selv om det er knyttet spesielle omstendigheter til denne saken, befinner etterforskningen seg på et stadium der det kun er snakk om en siktelse, med de spesielle aktsomhetskrav dette pålegger mediene. I tillegg har mediene et ansvar for å vise hensyn overfor både fornærmede og pårørende i kriminalsaker, sa Elden i en uttalelse.

Ferdige med undersøkelser

Etterforskere fra PST ble fredag ferdige med undersøkelser av Wara og Bertheussens bolig, og samboerparet kan dermed flytte hjem igjen.

PST vil i helgen gjennomgå analyser av beslaglagt materiale i etterforskningen, og utelukker ikke at de vil kalle inn samboerparet til ytterligere avhør i saken.

– Det vil den videre etterforskningen vise. Vi får se, men det er foreløpig ikke planlagt ytterligere avhør, sier PSTs seniorrådgiver Martin Bernsen til NTB, som legger til at siktelsen mot Waras samboer fremdeles er den samme.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer