Elbilpotens, vaksineturisme og tastaturkrøll på 1. april

At elbiler kan svekke potensen, Sverige lokker vaksinelystne nordmenn over grensen, og Datatilsynet pålegger alle å skifte tastatur, er blant årets aprilspøker.

Vårt Oslo kunne 1. april melde at «ny forskning» viser at menn ikke bør kjøre elbil på grunn av at det kan føre til dårligere potens. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Vårt Oslo kunne 1. april melde at «ny forskning» viser at menn ikke bør kjøre elbil på grunn av at det kan føre til dårligere potens. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

1. april er dagen mange benytter til å lure familie, venner og bekjente med forholdsvis uskyldige spøker av ulik grad. Også i pressen hender det at det dukker opp nyheter som peker seg ut.

Blant årets aprilspøker i pressen er ny forskning som viser at menn ikke bør kjøre elbil. En «rapport» fra Sverige viser nemlig en klar sammenheng mellom elbil-eiere og dårlig potens, skriver Vårt Oslo.

Ellers forsøkte Strømstad kommune å lokke nordmenn over grensen ved å tilby ekstra AstraZeneca-vaksiner til alle med hytte i Sverige. VG siterer Strømstad Tidning på aprilspøken.

Pålegger alle å skifte tastatur

Datatilsynet kunne torsdag opplyse om at de i all hemmelighet de siste årene har gjort en grundig utredning av hvor mye nordmenn avslører gjennom måten man bruker tastaturet på.

De konkluderer med at de ikke ser noen annen utvei enn å pålegge alle i Norge, privatpersoner og bedrifter, om å skifte tastatur innen året er omme.

Samtidig skriver Nettavisen at regjeringen har besluttet å endre begrepene «nordmann», «mor» og «far» fordi det er undertrykkende begrep som holder minoriteter nede. Man skal heretter si «nordhen» fremfor «nordmann», ifølge aprilspøken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer