El Salvador løslater kvinner dømt for å abortere

Tre kvinner, som har sittet fengslet i El Salvador mellom 6 og 13 år som følge av ufrivillige aborter, er løslatt, opplyser menneskerettsgruppe

Det har vært store protester mot de strenge abortlovene i El Salvador. Her demonstrerer en kvinne i hovedstaden San Salvador. Foto: NTB scanpix / AP /Salvador Melendez
Det har vært store protester mot de strenge abortlovene i El Salvador. Her demonstrerer en kvinne i hovedstaden San Salvador. Foto: NTB scanpix / AP /Salvador Melendez Vis mer
Publisert

De tre kvinnene aborterte da det oppsto komplikasjoner under graviditeten, men de ble likevel dømt for drap med hjemmel i El Salvadors strenge abortlov.

Nå er dommene omgjort, og lille julaften ble de kvinnene tre løslatt og gjenforent med familiene sine, opplyser menneskerettsgruppen ACDATEE.

– Dette er en gledens dag for oss som har kjempet for løslatelse av kvinnene, som på grunn av denne tøffe og umenneskelige abortloven har blitt urettferdig behandlet på grunn av mislykket graviditet, sier Morena Herrera i ACDATEE.

Ifølge Amnesty International har El Salvador en av verdens strengeste abortlover og har dømt kvinner til opptil 30 års fengsel for å ha avsluttet graviditet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer