Ektepar nektet karantenehotell etter Spania-tur – ilagt bot på 20.000 kroner hver

Et ektepar i 60-årene landet på Flesland i midten av april etter en reise til Spania. Nå må de betale 20.000 kroner hver etter å ha nektet karantenehotell.

Vest politidistrikt har ilagt tre personer bøter på til sammen 60.000 kroner for brudd på smittevernreglene. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB
Vest politidistrikt har ilagt tre personer bøter på til sammen 60.000 kroner for brudd på smittevernreglene. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Reisen var ikke ansett som en nødvendig reise, og begge skulle etter reglene på karantenehotell i ti dager. Paret nektet dette og er nå ilagt et forelegg på 20.000 kroner hver, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Samtidig har politidistriktet ilagt en Førde-mann en bot på 20.000 kroner etter at han ikke isolerte seg til tross for at han hadde fått påvist covid-19.

– Mannen i 20-årene oppholdt seg sammen med andre utenfor egen husstand i sitt hjem i perioden han skulle ha vært isolert, skriver politiet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer