Ekstremværet Frank på full fart mot nord – vindkast på 50 sekundmeter på Helgeland

Ekstremværet Frank har begynt å vise muskler. Ved 14.30-tiden torsdag var det observert orkan med vindkast opp mot 50 sekundmeter på Nord-Helgeland.

Ekstremværet Frank er på vei. På Helgelandsbrua var det allerede sterk vind torsdag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen / NTB
Ekstremværet Frank er på vei. På Helgelandsbrua var det allerede sterk vind torsdag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er fra klokken 16 og utover vi venter mer ekstreme vindkast, sier statsmeteorolog Eirik Samuelsen til NTB om ekstremværet Frank.

Fra torsdag ettermiddag er det meldt storm fra øst og sørøst med ekstremt kraftige vindkast på mellom 35 og 50 meter per sekund, varsler Meteorologisk institutt.

Allerede ved 14.30-tiden ble det meldt om orkan med vindkast opp mot 50 meter i sekundet.

– Det er nå observert ekstremt kraftige vindkast på Nord-Helgeland. Vi forventer at vinden skal øke også i Salten, Ofoten og Troms utover torsdag ettermiddag og kveld, og lengst nord natt til fredag, melder Meteorologisk institutt på sine nettsider.

Vegg blåste bort

Allerede før de kraftigste vindkastene hadde truffet Nordland, meldte politiet i Nordland om en vegg i et gammelt fjøs i Leirfjord som hadde blåst vekk, et vogntog på Lurøy som ble lagt over på siden av vinden, og om en huseier i Rana som hadde bevegelser i taket på huset på grunn av vinden.

Men også lenger sør vil man merke virkningene av ekstremværet. På Yr.no meldes det om opp mot en halv meter med snø i Agder og Rogaland fram mot fredag ettermiddag. Dette gjelder over 300 til 500 meters høyde. I høyere fjellområder kan det komme mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer