Ekstremt mild vinter i Europa

Vinteren var den nest varmeste som noen gang er registrert i Europa, ifølge EU-eksperter. Flere hundre varmerekorder ble slått.

Det var dårlig med snø i Adelboden i Sveits 6. januar, dagen før bygda skulle arrangere verdenscuprenn i storslalåm. Rennsjefen måtte rykke ut og avvise at rennet måtte avlyses. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB
Det var dårlig med snø i Adelboden i Sveits 6. januar, dagen før bygda skulle arrangere verdenscuprenn i storslalåm. Rennsjefen måtte rykke ut og avvise at rennet måtte avlyses. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Nye tall fra EUs klimatjeneste Copernicus viser at gjennomsnittstemperaturen i vintermånedene lå 1,4 grader over normalen.

Siden målingene begynte, er det kun én vinter som har vært varmere: I 2019/2020.

En «nyttårshetebølge» rammet kontinentet i slutten av desember og begynnelsen av januar. Da ble temperaturrekorder slått i en rekke land, blant annet Frankrike og Ungarn.

I Øst-Europa og nord i Skandinavia har temperaturene vært særlig høye i vinter, ifølge Copernicus. Forskere venter at det gradvis vil bli varmere i årene framover i takt med den globale oppvarmingen.

(©NTB)

Mer om