Coronaviruset

Ekstreme coronatiltak i Kina: Tvungen medisinering, 40 dagers karantene og innesperring

Kina har tatt drastiske grep for å stanse et utbrudd av coronaviruset i Xinjiang-regionen.

Innbyggere i Xinjiang i Kina hevder de blir tvunget til å drikke uidentifisert, tradisjonell kinesisk medisin mot coronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix
Innbyggere i Xinjiang i Kina hevder de blir tvunget til å drikke uidentifisert, tradisjonell kinesisk medisin mot coronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Siden midten av juli er det registrert 826 nye tilfeller av covid-19 i regionen, som ligger nordvest i landet. Kinesiske myndigheter har svart på utbruddet med å låse folk inne i hjemmene sine og innføre 40 dagers karantene. De som ikke følger reglene, blir arrestert.

Den siste tida har tusenvis av innbyggere i Xinjiang klaget på sosiale medier over de drakoniske tiltakene. I enkelte av innleggene, som ofte blir sensurert, har de lagt ved bilder av seg selv, lenket med håndjern til rekkverk og med ytterdørene boltet med metallstenger.

Tvungen medisinering

I tillegg blir mange innbyggere tvunget til å drikke en tradisjonell kinesisk medisin. Nyhetsbyrået AP har intervjuet flere av dem, blant dem en middelaldrende uigur-kvinne som ble arrestert av politiet og satt på en celle med flere titalls andre kvinner.

Der ble hun tvunget til å drikke medisinen som gjorde henne både svak og kvalm, forteller kvinnen, som satt fengslet i over én måned.

Etter at hun slapp ut, blir hun oppsøkt av kommuneansatte én gang om dagen og tvunget til å ta medisinen, trass i at hun flere ganger har testet negativt. Nekter hun, truer de med å arrestere henne på nytt, forteller kvinnen, som ikke vil ha navnet sitt på trykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer