Ekstra flinke lærere skal få 48.000 kroner i lønnsøkning

Nytt prøveprosjekt.

(upublisert) Opprettet

I et prøveprosjekt som starter til høsten, skal ekstra flinke lærere få en lønnsøkning på 48.000 kroner.

Den såkalte lærerspesialisten er spesialist i realfag eller norsk, og pliktes å holde seg oppdatert i sitt eget fag. I tillegg skal læreren ta initiativ til kompetanseheving blant skolens øvrige lærerkolleger, til kollegaveiledning og lede faglige prosjekter, skriver Aftenposten.

Lønnskompensasjonen på 48.000 kroner tilfaller dem som er plukket ut til å delta i den ene av to modeller. I den andre kombineres lønn og redusert undervisningstid.

– Vi mener dette kan bidra til at elevene lærer mer. Det gjør det mer spennende og utfordrende å være lærer, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Foreløpig har pilotprosjektet en varighet på to år, og 200 lærere skal prøve ut ordningen før den blir permanent. Både kommuner og fylkeskommuner kan søke om å få være med. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.