Eksstatsminister Imran Khan løslates mot kausjon i Pakistan

En domstol i Pakistan har gitt ordre om at eksstatsminister Imran Khan skal løslates mot kausjon. Han kan ikke pågripes på nytt de neste to ukene.

Tilhengere av Imran Khan jublet da fengslingskjennelsen mot den tidligere statsministeren ble satt til side. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB
Tilhengere av Imran Khan jublet da fengslingskjennelsen mot den tidligere statsministeren ble satt til side. Foto: Muhammad Sajjad / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Kjennelsen kommer dagen etter at retten fastslo at pågripelsen og varetektsfengslingen av Khan var ulovlig. Det siste døgnet har han vært under sikkerhetsstyrkenes beskyttelse på et trygt sted i hovedstaden Islamabad.

Khan har også fått pålegg om å samarbeide med påtalemyndigheten og må svare på anklager om mer enn 100 ulike lovbrudd, mange av dem knyttet til korrupsjon.

Selv hevder 70-åringen å være et uskyldig offer for en politisk heksejakt iscenesatt av nåværende statsminister Shahbaz Sharif, regjeringshæren i landet og USA. Dette avvises av alle tre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer