Eksplosjoner i Aden like etter at ny regjering landet

Eksplosjoner kunne høres på flyplassen i Aden like etter at den nye regjeringen landet onsdag, melder flere kilder. Fem personer skal være drept.

FOTO: REUTERS/Fawaz Salman
FOTO: REUTERS/Fawaz Salman Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkerhetskilder sier ifølge Reuters at fem personer er drept og flere titall såret. En AFP-korrespondent sier at to eksplosjoner kunne høres idet medlemmer av regjeringen forlot flyet. Omstendighetene rundt skytingen er uklare, og ingen opplysninger lar seg bekrefte.

Flyet med medlemmene av den nye regjeringen kom fra Saudi-Arabia.

Regjeringsmedlemmene, blant dem statsminister Maeen Abulmalik Saeed, er ført til presidentpalasset, melder saudiarabiske medier. En sikkerhetskilde sier til AFP at det skal være snakk om sårede, men ikke blant regjeringsfølget.

Jemens internasjonalt anerkjente regjering og separatistene sør i landet ble 18. desember enige om et regjeringssamarbeid. De kom til den sørlige byen Aden onsdag etter å ha blitt tatt i ed i Saudi-Arabia lørdag.

Den nye regjeringen ble dannet under saudiarabisk regi som et motstykke mot Houthi-opprørerne i nordvest og deres kontroll over Sana. Regjeringen ble tatt i ed av Jemens president Abedrabbo Mansour Hadi, som siden 2014 har levd i eksil i Saudi-Arabia.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer