Eksplosjon ved flyplassen i Kabul

Det har vært en eksplosjon utenfor flyplassen i Kabul, bekrefter Pentagon. Så langt har de ikke opplysninger om sårede eller drepte.

Publisert
Sist oppdatert

Pentagon-talsmann John Kirby bekrefter på Twitter meldingene om en eksplosjon.

UD sier de har fått melding om at en bombe har gått av utenfor Kabuls flyplass, men det er foreløpig uvisst om norske borgere er berørt.

– Vi har mottatt melding om at det skal ha gått av en bombe utenfor flyplassen i Kabul. Vi jobber med å skaffe oss pålitelig informasjon om omfanget, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i UD til NTB.

Det norske feltsykehuset og alt tilgjengelig sanitetspersonell er mobilisert for å ta imot skadde, opplyser Måseide.

– Det er for tidlig å si noe om personer med tilknytning til Norge er berørt.

Forsvaret melder at alle de norske som er stasjonert på flyplassen i Kabul, er gjort rede for.

CNN melder også om eksplosjonen, med henvisning til to amerikanske tjenestemenn. En sier det er drepte eller sårede blant afghanere på stedet, men sier det ikke er kjent om amerikanere er rammet.

I forkant av hendelsen kom det advarsler om at flyplassen kunne være mål for et angrep. Tidligere torsdag ba Utenriksdepartementet alle norske borgere i Afghanistan om å holde seg unna.

– UD har mottatt troverdig informasjon om økt fare for terrorangrep mot flyplassen i Kabul. Vi oppfordrer mottakere av denne meldingen til å bevege seg bort fra flyplassen og til et tryggere sted, med mindre du får annen beskjed i direkte kontakt med norske myndigheter, skrev UD.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer